Els treballadors d'Eulen en vaga han convocat, després de reunir-se avui divendres a les 18:00, una nova assemblea el diumenge a les 11 del matí en la que es votarà la proposta sorgida de la mediació de la Generalitat i que va comptar amb el vistiplau de la direcció d'Eulen, basada en un increment salarial de 200 euros en 12 pagues. 

Aquesta nova assemblea serà determinant pel futur de la vaga, ja que si la proposta de la Generalitat és acceptada pels treballadors, finalitzarà el conflicte i no s’executarà la vaga indefinida prevista pel dilluns, que hauria causat majors i més dures cues pels viatjants que porten més d’una setmana patint retards i fins i tot pèrdues de vols per aquest afer.

D'aquesta manera, el comitè accepta el requeriment del Govern de convocar una nova assemblea dels treballadors per realitzar una nova votació, aquest cop cenyida a un 'sí' o un 'no' a la proposta de mediació de Treball.

Més guàrdies civils

La convocatòria de la nova assemblea arriba marcada per l'anunci de l'Estat d'intensificar la presència de la Guàrdia Civil als controls de seguretat de l'aeroport del Prat. Així ho ha anunciat el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, que ha presidit aquest divendres el comitè de crisi integrat per Foment, AENA, Ministeri de l'Interior, Guàrdia Civil i Advocacia de l'Estat, per afrontar la situació que es produirà a partir del 14 d'agost, quan està convocada una vaga indefinida.

Amb l'objectiu de "preservar l'ordre públic i garantir la seguretat", l'Estat ha iniciat els preparatius per intensificar la presència de la Guàrdia Civil als controls de seguretat. Aquests efectius no substituiran, de moment, els treballadors d'Eulen però, atès que molts d'aquests estaran fent vaga, "aportaran les garanties de respecte a la seguretat de la ciutadania". 

Per la seva banda, la Generalitat ha posat aquest divendres a disposició de l'Estat la presència dels Mossos d'Esquadra als controls de seguretat, una oferta que el ministre De la Serna ha declinat en el marc d’una reunió mantinguda entre representants del Govern espanyol i de la Generalitat. El rebuig a la presència dels Mossos ha estat justificada per qüestions competencials.