Els votants del PP prefereixen Susana Díaz i els del PSOE, l'exdirigent socialista, Pedro Sánchez, així ho revela una enquesta publicada aquest dimarts. 

Les dades no poden ser més reveladores, i és que un 70% dels enquestats que van optar per Mariano Rajoy com a candidat prefereixen la presidenta de la Junta d’Andalusia al capdavant del PSOE i únicament un 10% creu que aquesta opció hauria de recaure en Pedro Sánchez, segons revela Sigma Dos al diari El Mundo. ​

D’altra banda, més de la meitat d’aquells que recorden haver triat el PSOE com a opció política a les passades eleccions creuen que hauria de ser Pedro Sánchez qui hauria de ser secretari general del partit. Concretament, un 53,8% pensa d’aquesta manera, i un 34,7% prefereixen Díaz.

Aquesta enquesta també revela que hi ha un 11,6% que no té clara la seva opció i que un 75% dels que recorden haver-se decantat per Pablo Iglesias prefereixen Sánchez al capdavant de Ferraz. El votant de C’s també tria Díaz per davant de Sánchez amb un 48,9% contra un 25,4%.

L'esmentat diari va publicar ahir que el líder de la gestora del PSOE, Javier Fernández, era el tercer líder millor valorat del panorama nacional amb un 4,13 de valoració i seguia Albert Rivera amb un 4,5 i Mariano Rajoy amb un 4,34. Tanmateix aquesta xifra s’havia d’analitzar en profunditat. Mentre que la mitjana de valoració de Fernández era de 4,13, desglossada quedava de la següent manera: el votant tradicional del PP li atorgava un 5,21, mentre que els seus propis votants, els del PSOE, un 4,82. 

Díaz guanya entre l’electorat de més edat

Encara que no hi hagi data fixada per a un congrés extraordinari del PSOE en què s’esculli la nova direcció, Díaz és la preferida entre els votants conservadors i de més edat. Un 51,2% dels votants amb més de 65 anys trien la candidata andalusa en detriment del 27% que es decanta per Sánchez. Díaz també guanya entre els que tenen 30 i 44 per menys d’un punt, concretament 0,8.

Tanmateix, entre els que tenen entre 45 i 64 anys venç Sánchez per un ampli 43,2% per davant del 32,8%, així com entre els joves de 18 a 29 per 3,3 punts.