El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha requerit al Centre de Telecomunicacions i Tecnologia de la informació (CTTI) que suspengui el servei temporalment a 29 aplicacions pertanyents a diferents departaments de la Generalitat que poden ser "susceptibles de ser utilitzades per facilitar la celebració del referèndum de l'1-O". En la seva resolució la magistrada instructora de la querella de la Fiscalia Superior contra el Govern també demana que s'impedeixi l'extracció o inserció de dades d'aquestes aplicacions per evitar que es puguin traslladar a altres aplicacions. Les 29 aplicacions a què fa referència figuren en l'atestat policial de la Guàrdia Civil, del qual es desprèn que el Govern tindria un "pla" per poder "comptar els vots" o "exercir el vot telemàtic" a través d'aquestes aplicacions.

Arran de l'entrada i registre al CTTI que la Guàrdia Civil va efectuar el passat 20 de setembre sospita que el Govern "tindria establert un pla" pel qual a través d'una aplicació, coneguda com "evot", es podrien comptar els vots en els col·legis i podria ser utilitzada per exercir el vot telemàtic i a més que la plataforma seria la xarxa "Macro Land de la Generalitat". Un pla que la Guàrdia Civil hauria requisat al cap de riscos del Cesicat.

Segons la resolució judicial, que recull l'atestat policial, les dades d'aquestes webs podrien estar sent "consultats i gestionats" a través d'algunes d'aquestes aplicacions, "especialment la del sistema de gestió de censos i registre de catalans i catalanes a l'exterior". Les 29 aplicacions pertanyen a diferents departaments del Govern, "per la qual cosa resulta clara la seva vinculació amb els querellats del Govern". En la resolució es requereix la seva suspensió temporal fins a les 00 hores del 3 d'octubre.

Entre les aplicacions que es volen suspendre hi ha tres aplicacions Municat, del departament de Governació; Cens de Discapacitats; Cens d'Entitats del Voluntariat de Catalunya; Sarcat; Eleccions sindicals; actes d'ens locals; web d'informació municipal; aplicació de gestió de representants en processos selectius del món local; sistema de gestió electoral; ajust càrrecs electes; BO de representants de l'administració de Barcelona; publicació de dades electorals; gestió de dades electorals; registre de catalans i catalanes a l'exterior; portal pre-electoral; sistema de gestió de censos.

Aquestes diligències deriven de la resolució del 13 de setembre que va acordar la suspensió cautelar de les pàgines web garanties.cat i connectat.voluntariat.gencat.cat/referendum2017. La jutge instructora recorda que un cop tancades, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a través dels seus comptes de twitter, "tornava a informar a la població de com i on votar" l'1-O, la qual cosa va propiciar un bloqueig d'una altra pàgina, bloqueig que va ser "altra vegada burlat" per Puigdemont, el qual va informar de l'existència de "nous enllaços" informatius sobre el referèndum.