Donald Trump està utilitzant el seu primer mes com a president electe dels Estats Units per trucar als presidents i els primers ministres de diversos països. Avui ha estat el torn de Mariano Rajoy, amb qui ha mantingut una conversa d'aproximadament 20 minuts.

La conversa s'ha centrat bàsicament en la lluita del terrorisme i les conseqüències del Brèxit, però com destaca la mateixa Moncloa, Trump també ha fet una especial menció a Catalunya. El president electe dels Estats Units, ha recordat a Rajoy la seva estança a Barcelona i ha qualificat la ciutat de "magnífica".

Rajoy ha aconseguit parlar avui amb Trump, després d'un mes. Poc després de la victòria del republicà, el president espanyol va intentar posar-s'hi en contacte per felicitar-lo, però no ho va aconseguir. Fins avui, que Trump ha retornat la trucada. Ho ha fet després de parlar amb altres 40 líders mundials, entre ells François Hollande, la britànica Theresa May o l'alemanya Angela Merkel, però també el primer ministre grec, Alexis Tsipras; el primer ministre hongarès, Viktor Orban; el president d'Eslovènia, Borut Pahor, o el primer ministre suec, Stefan Löfven.

En la conversa, els dos líders també han mostrat la seva voluntat de "mantenir l'estret nivell de confiança en les relacions bilaterals, així com preservar la rellevància de la relació transatlàntica", segons explica un comunicat de la Moncloa.