"La gent no demana explicacions del ministre de l’Interior perquè tenen por de la informació que pugui tenir, perquè la té i és capaç, inclús, d'inventar-la". Clar i català, l'exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha carregat dur avui a El Món a RAC1 contra Jorge Fernández Díaz per ser "un senyor profundament deshonest" i continuar ocupant el Ministeri sense cap cost polític després que hagi sortit a la llum tota la trama per anar en contra del procés català. 

Sorprès per l'actitud política que s'ha instal·lat -en general- a l'Estat des de fa mesos, Trias s'ha reiterat en la seva confusió que "un ministre que es creu que pot utilitzar els mecanismes de l’Estat per anar contra les persones", continuï al Govern espanyol (en funcions) com si res no hagués passat. "La meva baralla no és amb Colau, la meva baralla és que no entenc que puguem continuar amb un ministre que ho faria tot per la unitat d’Espanya", ha assegurat.

Per més inri, aquest dissabte, el periodista Miguel Ángel Aguilar va fer públic que el ministeri de l'Interior va pagar un milió i mig d'euros a un confident per a accedir a informació sobre presumptes comptes bancaris de Trias a Suïssa, i això encara ha escalfat més l'exalcalde. "El problema no és que t'investiguin, sinó publicar informació falsa", ha posat de relleu en relació a El Mundo, i ha recordat que l'Agència Tributària "no m'ha demanat mai explicacions".

Contra el procés

Convençut que "no era un atac personal, sinó per lluitar contra el procés", Trias ha recordat que Jorge Fernández encara no li ha demanat perdó i s'ha lamentat que el més probable és que no ho faci perquè ja es van trobar en una ocasió a la Sagrada Família i, en un moment en què "era impossible evitar la salutació", el ministre en funcions va traslladar-li que com a catòlic li molestava aquesta situació, motiu pel qual l'exalcalde el va instar, "com a bon catòlic", a demanar-li perdó, però ell no ho va fer.

En aquest sentit, Trias ha explicat que amb el germà del ministre, Alberto Fernández Díaz, "hem arribat a una situació en què no parlem del germà" perquè, així, "podem tenir una bona relació". Segons l'exalcalde, "a molta gent li ha costat entendre que això era una falsedat, però ara em feliciten perquè han entès què ha passat".