El Tribunal Suprem podria incloure la portaveu de la CUP, Anna Gabriel, en la causa per rebel·lió, sedició i malversació contra la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, i quatre membres de la Mesa, per la seva implicació en el procés que va dur a la declaració de la independència de Catalunya.

Segons avança El Independiente citant fonts judicials, el jutge Pablo Llarena estudia actualment ampliar la causa a d’altres persones, entre les quals hi hauria Anna Gabriel, per afegir-la als actuals investigats, Forcadell i els membres de la Mesa Lluís María Corominas, Lluís Guinó, Anna Simó y Ramona Barrufet.

Segons aquestes fonts, Gabriel podria ser considerada com a integrant destacada del nucli director del procés independentista que va culminar el 27 d’octubre amb la declaració d’independència de la República Catalana.

En tot cas, aquestes noves imputacions hauran d’esperar que l’Alt Tribunal acumuli les causes que instrueix el TSJC, que avui mateix ja ha remès al TS la causa, i les que instrueix l’Audiència Nacional contra el Govern de la Generalitat i els líders de les associacions sobiranistes ANC i Òmnium Cultural.

Anna Gabriel, que no repeteix a les llistes electorals de la CUP ja que els estatuts de la formació ho impedeixen, no manté la condició d’aforada en aquests moments, ja que és exdiputada per estar dissolt el Parlament i no formar part de la diputació permanent.