L'esquerra tornaria a obtenir la majoria absoluta al País Valencià un any després del pacte del Botànic, entre PSPV, Compromís i Podemos, segons un sondeig del diari valencià Levante. Però atenció a la novetat: Compromís, amb Mónica Oltra al capdavant, superaria el PSPV en vots i empataria amb els socialistes valencians a 23 escons. El Partit Popular tornaria a guanyar les eleccions amb 27 escons, molt lluny dels 50 necessaris per aconseguir la majoria absoluta a les Corts Valencianes. Amb aquest escenari, per tant, no estaria tant clar si l'actual president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, podria repetir en el càrrec.

D'aquesta manera, el nou escenari al País Valencià deixaria al PSPV amb el mateix resultat que fa un any (23 escons) amb un 22,3% dels vots, superat en quatre dècimes per Compromís, que pujaria quatre escons respecte als 19 diputats que va obtenir a les eleccions del 2015. El Partit Popular seguiria amb el seu descens i apuntaria els seus pitjors resultats des de 1987 amb Rita Barberá: només 27 escons i un 25,8% dels sufragis. Ciutadans, el més que possible soci dels populars a la comunitat, mantindria els 13 diputats actuals. 

Així votarien els valencians si hi haguessin eleccions autonòmiques / Electrograph

L'altra novetat és que el bipartit PSPV-Compromís ara es quedaria a només quatre diputats de la majoria absoluta. Podemos passaria de 13 a nou escons a les Corts, mentre que EU-Acord (la marca d'Izquierda Unida al País Valencià) tornaria al Parlament amb just quatre diputats (5,3%). Això podria implicar que els dos principals partits d'esquerra podrien optar per pactar amb Podemos o amb EU-Acord, el que obriria la porta a un canvi de socis.

Segons apunta Levante, un pacte com el d'Unidos Podemos al País Valencià no beneficiaria els de Pablo Iglesias. La possible victòria de Compromís dins l'esquerra valenciana s'explicaria per la fidelitat del vot dels seus votants (85%), juntament amb el traspàs de vots de PSPV i Podemos.