L'empresonament dels líders de l'ANC i d'Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, han despertat una onada ciutadana de solidaritat amb els detinguts i de rebuig contra la judicialització del govern espanyol. Així es va veure ahir amb una nova concentració massiva a Barcelona, i així es constata amb una iniciativa de change.org, en què es recullen signatures per demanar el seu alliberament.

La recollida de signatures, que ja acumula 125.000 firmants, ha estat un èxit. El text demana la llibertat de Sànchez i Cuixart amb un text en què es demana la no violència i s'expressa el seu rebuig frontal a la decisió de la jutgessa Carmen Lamela.

Des de la iniciativa es recorda que, segons la RAE, el delicte del que se'ls acusa, la sedició, significa: "alçament col·lectiu i violent contra l'autoritat, l'ordre públic o la disciplina militar, sense arribar a la gravetat de la rebel·lió". Davant d'aquesta definició, recorden que les manifestacions que s'han produït al llarg d'aquests set anys s'han caracteritzat pel seu caràcter absolutament pacífic. "La repressió de l'estat espanyol ja fa temps que ha anat massa lluny", exposen per finalment expressar amb contundència: "No deixar votar i tenir presos polítics no és democràcia".