Aquest diumenge, una delegació de les entitats Societat Civil Catalana, Concòrdia Cívica i Empresaris de Catalunya s’ha entrevistat amb els congressistes nord-americans Dana Rohrabacher i Brian Higgins, per intercanviar impressions sobre la situació a Catalunya derivada del procés.

En aquesta trobada, els delegats de SCC han deixat clar que “la majoria dels catalans no vol la independència” i han explicat als congressistes el context jurídic, econòmic i social que es viu a Catalunya "a conseqüència del desafiament separatista i la inserció d'aquest context en el marc espanyol i europeu". En aquest sentit, han culpat el Govern de la Generalitat i els partits secessionistes, ja que són els que "es neguen a respectar l'Estat de dret i la democràcia". 

La delegació ha advertit els congressistes nord-americans dels “riscos derivats de la fractura social ocasionada per la irresponsabilitat dels governants nacionalistes” i ha acabat destacant la fortalesa de la democràcia espanyola per "fer front al secessionisme".