El president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, ha criticat aquest dimecres que la Guàrida Civil hagi difós que ha imputat el secretari general de PresidènciaJoaquim Nin, pels preparatius del referèndum de l'1-O. Un anunci que ha vingut directament de la Guàrdia Civil i no del jutge, que és qui té aquesta competència. De fet, el TSJC ha desmentit que Nin estigui imputat.

Aquesta actuació de la Guàrdia Civil ha provocat una dura crítica de Sànchez cap al cos. "Sembla que la Guàrdia Civil comença a imputar càrrecs del Govern acusant-los de sedició. El cop d'estat es fa amb tricornis, no urnes!!!", ha assegurat el president de l'ANC, en relació a la policia espanyola.

Aquest dimecres la Guàrdia Civil ha comunicat al secretari general de Presidència, Joaquim Nin, la seva situació d'imputat en la investigació policial pels preparatius del referèndum de l'1-O que dirigeix el titular del Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona, després de prendre-li declaració aquest matí. 

Segons han informat a Efe fonts pròximes a la investigació, Nin ha començat a declarar com a testimoni, sense l'assistència d'un advocat, però davant els indicis que algunes de les seves respostes podrien incriminar-lo, la Guàrdia Civil li ha comunicat que passava a tenir la condició d'imputat. El TSJC, però, desmenteix que el secretari general de Presidència estigui investigat.