El conseller d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència, Raül Romeva, ha refermat que continuarà fent acció exterior després que el Tribunal Constitucional (TC) hagi dictaminat que el departament de Romeva no es pot denominar d'Afers Exteriors.

Segons Romeva, l'alt tribunal "s'agafa a una qüestió purament estètica", com és un nom, i per això el conseller reivindica la seva feina, en tant que les competències del departament són "plenament efectives". 

Aquest canvi no és el primer que pateix la conselleria. L'1 de març del 2016 el Govern va canviar el nom original del departament d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència davant la suspensió del departament pel Tribunal Constitucional arran d'un conflicte de competències.

En un missatge al seu compte de Twitter, Romeva ha respost a l'alt tribunal.

Amb tot, Romeva ha assegurat que el departament no disposa encara de la sentència i ha lamentat que l'alt tribunal es dediqui a temes irrellevants: "Tenim un Estat disposat a analitzar les qüestions més insignificants però que és incapaç de donar resposta al gran repte polític i democràtic que té al davant", ha conclòs.