El conseller d’Afers Exteriors, Raül Romeva, ha negat des de Brussel·les que el Govern tingui damunt la taula la convocatòria d’unes eleccions.

Romeva ha protagonitzat una roda de premsa a la capital belga, hores abans que s'esgoti el termini que el president espanyol, Mariano Rajoy, ha donat fins a les deu del matí d’aquest dijous perquè el president, Carles Puigdemont, es faci enrere de la declaració d’independència que va pronunciar dimarts passat al Parlament i tot seguit va donar per suspesa.

Aquest matí Rajoy ha augmentat la pressió damunt del president i l'ha emplaçat a convocar eleccions per desactivar l’amenaça de l’article 155, mentre el líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha insistit que està en mans de Puigdemont evita el xoc que representaria aquesta mesura.

Romeva s’ha referit a aquesta qüestió davant les preguntes d’un periodista italià que l'ha interrogat sobre una possible convocatòria electoral. “No està en l’escenari actual, no està en el nostre programa”, ha respost Romeva en declaracions recollides per l'ACN.

“El programa és clar. Vam anar a eleccions el 2012 i 1,9 milions de persones van votar a favor dels partits que defensaven el dret de Catalunya de ser un Estat independent”, ha recordat.

El conseller també ha hagut de respondre qüestions sobre la resposta de l’Estat davant del pols que planteja el Govern, i ha admès que la possibilitat que ell o el president siguin apartats o “fins i tot empresonats” també existeix.

“Hi ha la possibilitat, sí. La pregunta és: és normal? És una cosa amb la qual la Unió Europea pot viure?”, s’ha preguntat.