El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha demanat el vot dels indecisos per vèncer ''el separatisme'' i no haver de lamentar, la nit electoral ''vots a la paperera'' per formacions que poden no treure diputats en demarcacions com Girona. 

Rivera, en un discurs que ha tancat l'acte al Palau de Congressos, ha advertit als que en altres ocasions han votat el PP o el PSOE que el seu vot pot acabar ''a la paperera'' la nit electoral si per només 30.000 vots, es perd la batalla davant els independentistes i per només un escó, que aquests partits poden no treure, no s'aconsegueix majoria. ''Per no llençar el vot'', amb una llei electoral ''que és una trampa i un desastre'', Albert Rivera ha demanat ''concentrar el vot, almenys aquesta vegada '' perquè ''els hem de guanyar''.

D'altra banda, s'ha mostrat orgullós de ser català i espanyol, però ''no superior'' i ha criticat la supremacia que diu, practiquen els nacionalistes. El president del partit, ha assegurat a la demarcació de Girona que el futur no passa ''per aixecar noves fronteres'' sinó per treure'n. En aquest sentit, Rivera, per la proximitat de Girona amb França, ha manifestat la voluntat de no haver d'explicar als fills el significat d'una duana que priva la llibertat de les persones i del comerç, entre altres. Per això, ha demanat acabar amb el procés.

Arrimadas: "Ni era viable ni estava preparat"

Les mentides han estat el pal de paller del discurs de la líder de Cs per Catalunya. Arrimadas ha exigit als independentistes que deixin de mentir. Ha ironitzat sobre les declaracions que apuntaven que ''tot estava preparat'' o que ''no marxaran les empreses'' i ha manifestat ''ja n'hi ha prou de mentides''. 

Arrimadas s'ha dirigit específicament a Marta Rovira, d'ERC, per dir-li ''que no estem vivint en un una república''. Tot i això, ha reconegut un aspecte positiu al procés, i és ''que se'ls ha vist el llautó'' i que tot i les afirmacions dels líders independentistes ''ni era viable, ni estava preparat, ni hi ha majoria social''. 

Pel que fa altres qüestions, la líder dels taronges ha defensat que Ciutadans permetrà tornar a obrir el Parlament per parlar de coses més enllà del procés, criticant que per exemple, la comissió de Salut no es reuneix des del mes de juny. Per Arrimadas Puigdemont ha sembrat el caos i cal retornar a la Generalitat ''el sentit comú''. 

A Girona, Ciutadans ha celebrat l'acte més multitudinari, de moment, de campanya, en un espai on ha omplert l'aforament, i ha reunit unes 1.200 persones que han donat suport tan a Arrimadas com a Rivera amb crits de ''presidenta, presidenta''.