L'exconsellera d'Educació, Irene Rigau, imputada pel 9-N ha assegurat avui a Els Matins de TV3 que, tot i les conseqüències judicials de la consulta, "ha valgut la pena i ho tornaria a fer". Les declaracions arriben avui després que el jutge tanqués ahir la investigació del 9-N, fet que deixa Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau molt més a prop del banc dels acusats.

Rigau ha assegurat també que hi ha una clara "voluntat política" darrere aquest judici i ho ha qualificat "d'indecent". També ha assegurat que deixa en evidència la clara manca de democràcia de l'Estat espanyol i ha afirmat que espera que això faci reaccionar el poble de Catalunya. A Espanya, "hi ha idees que no es poden debatre", ha afirmat Rigau.

L'exconsellera del Govern, i encara diputada del Parlament, ha criticat que l'arxivament arribi just dos dies després de les eleccions, assegurant que no és casual. En aquest sentit, Rigau ha dit que queda clar que quan una cosa "et pot perjudicar, surt" i quan en canvi "et pot beneficiar, es guarda", a les portes d'unes eleccions.

Així també s'ha referit a les converses entre el cap de l'Oficina Antifau de Catalunya, Daniel de Alfonso, i el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz. Rigau ha criticat la conspiració entre tots dos per perjudicar els partits independentistes, i ha assegurat que això demostra que el 9-N va fer activar tots els mecanismes de l'Estat per aturar que la gent votés una idea política. Les converses entre De Alfonso i Fernández van tenir lloc just abans del 9-N.