La defensa que nombrosos pares i mares, i també veïns, estan fent dels col·legis electorals a Catalunya, per tal de poder votar en el referèndum de l'1 d'Octubre ha començat a arribar als mitjans internacionals. Se n'han fet ressò amb un punt de sorpresa donat que és un fet inèdit a la Unió Europea.

Els fets han despertat l'atenció especialment a França. Han publicat informacions sobre aquesta qüestió des de France Presse a France Culture, passant per Libération.

 

 

France Presse explica que la majoria d'habitants "d'aquesta regió del nord-Est d'Espanya, que representa el 20% del PIB, vol un referèndum legal, mentre que les opinions estan molt dividides pel que fa a la independència". "El govern del conservador Mariano Rajoy i la Justícia estan determinats a prohibir-lo, fins al punt que les forces de l'ordre bloquegin els centres de votació", afegeix.

France Culture, que tracta també l'actualitat política, informa que "la població s'està organitzant per preservar la votació del referèndum a Catalunya".

El diari Libération ha explicat també els fets i hi adjunta una fotografia d'una escola de Sant Cugat del Vallès.

 

També se n'ha fet ressò el diari belga Le Soir, que ha indicat que s'estan produint les ocupacions per intentar "garantir l'escrutini" de l'1-O, i que les imatges ja circulen per Twitter.