Xarxa Elèctrica d'Espanya (REE) ha nomenat nou conseller independent de la societat al polític popular Arsenio Fernández de Mesa, que va ser director general de la Guàrdia Civil fins al mes de novembre passat.

El nomenament, que ha estat proposat per la Comissió de Nomenaments i Retribucions, es produeix mentre no es reuneix la Junta General d'Accionistes de la companyia, a fi de cobrir la vacant existent després de la dimissió d'Agustín Conde.

En un comunicat, Red Eléctrica ha assegurat que Fernández de Mesa ha estat considerat "idoni" per al càrrec, donada la seva experiència i coneixements en matèria de seguretat integral, condicions que també complia Agustín Conde i que "són fonamentals" per a la companyia. El seu sou base no serà inferior als 150.000 euros bruts anuals.

El nomenament ha aixecat algunes crítiques, ja que Fernández no compta amb cap experiència coneguda al sector energètic, és amic personal de Mariano Rajoy i era delegat del govern espanyol a Galícia durant la crisi del Prestige.

El Tarajal i un retrat del s. XIX

Diplomat en Alts estudis militars i en Informàtica de gestió d'empreses, és funcionari de l'Estat en excedència especial i inspector del departament marítim de l'"International Marine Coatings" en excedència forçosa. El seu pas com a director de la Guàrdia Civil també va ser polèmic, ja que ell estava en el càrrec durant l'operatiu que va acabar amb 15 immigrants morts a l'espigó fronterer del Tarajal el 2014. A més, va fer retratar-se com els generals del segle XIX abans de deixar el seu lloc.

Durant la seva trajectòria professional ha estat diputat a Corts en set legislatures (1989-2012), i ha estat president de la Comissió Nacional de Defensa, membre de l'Assemblea Internacional de l'OSCE i membre de l'Assemblea Parlamentària de l'Aliança Atlàntica. També ha estat assessor del ministre d'Administracions Públiques (2004), és coordinador territorial Nacional del Partit Popular i està en possessió de la Gran Creu del Mèrit Naval.