El president, Carles Puigdemont, participarà en l’acte de lliurament al Premi d’Honor a les Lletres Catalanes dilluns vinent, just a la mateixa hora en què la reina Sofia rep la Medalla d’Or del Cercle del Liceu, acompanyada per la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría.

Mentre la reina Sofia rep l’homenatge al teatre de la Rambla, el president serà a poca distància, al palau de la Música en l’acte organitzat per Òmnium Cultural que aquest any distingirà l’escriptora Isabel-Clara Simó.

En ple pols entre el Govern català i l’espanyol, la coincidència de les agendes adquireix especial significació. Més encara tenint en compte el protagonisme que Òmnium ha tingut els darrers anys en el procés sobiranista i la voluntat manifestada per Santamaría de posar l'accent en la seva presència a Catalunya per buscar interlocutors a banda de la Generalitat.

Tampoc està previst que Puigdemont coincideixi amb Soraya a la gala del Premi Empresa de l'any, que organitza El Periódico, també dilluns, i on la vicepresidenta sí que compta assistir-hi.