El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha anunciat aquest dissabte al matí amb una piulada a Twitter una nova pàgina web on consultar els col·legis i les meses de l'1-O. "No es poden posar portes al camp: en aquesta web trobaràs el lloc on et correspon votar l'1 d'octubre", ha escrit des del seu compte l'endemà que el TSJC ordenés deixar fora de línia la que estava activa des de dijous. El nou enllaç que ha difós Puigdemont mentre que la que va arrencar dijous era onvotar.garantiespelreferendum.com.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va ordenar aquest divendres deixar fora de línia la web inicial en una decisió adoptada d'ofici per la magistrada del TSJC en coordinació amb la Fiscalia Superior de Catalunya.

Ordre de tancament

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va ordenar ahir deixar fora de línia la web de la consulta dels col·legis electorals de l'1-O. Les actuacions acordades en relació a aquest web han estat adoptades d'ofici per la magistrada del TSJC en coordinació amb la Fiscalia Superior de Catalunya. El web onvotar.garantiespelreferendum.com habilitava un espai en el qual cada persona pot consultar quin col·legi li ha estat designat introduint el seu DNI, la data de naixement i el districte postal del municipi on viu, com ho fa el nou domini.

Als fonaments de dret la magistrada indica que les diligències venen a tomb de la querella interposada per la Fiscalia Superior de Catalunya, segons la qual el president de la Generalitat i la resta de membres del Govern "haurien desatès el compliment de les successives resolucions dictades pel Tribunal Constitucional (TC) en ordre a prohibir qualsevol acord o actuació que permetés la celebració del referèndum sobre autodeterminació".