El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el conseller de Justícia, Carles Mundó, han expressat aquest dimecres al fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, que és un error insistir en la via judicial per al procés independentista perquè és de naturalesa "política".

En una breu declaració davant de la Generalitat després de la reunió, Mundó ha explicat que han dit a Maza el mateix que diuen en públic: "És una via equivocada judicialitzar una qüestió de naturalesa política, i, per tant, insistir en la via judicial és sens dubte un error".

"De la mateixa manera que ho diem en públic, ho diem quan ho podem compartir també amb el fiscal general de l'Estat", ha explicat a la premsa, després d'una reunió d'una mica més d'hora i mitja, i a la qual també han assistit el fiscal superior català, José María Romero de Tejada, i el fiscal de sala en cap de la unitat de suport, Francisco Moreno.

reunio maça puigdemont sergi alcazar

Visita institucional

Maza ha sortit del Palau per una porta secundària, evitant la premsa, però Fiscalia ha dit en un comunicat que en la reunió "ha recordat l'obligació que incumbeix la Fiscalia de complir les funcions que la llei li encomana".

La Fiscalia General afegeix que "atès el caràcter institucional de la visita, no es va considerar oportú tractar els temes que es estan judicialitzats". En la reunió s'ha fet "un superficial recompte" de les qüestions tractades en l'última comissió mixta, celebrada el 19 d'abril, entre la Generalitat i el ministeri fiscal, tenint en compte les competències en matèria de justícia de Catalunya.

Per a la Fiscalia, segons el seu comunicat, aquestes competències impliquen "un especial marc de relació i col·laboració" entre la Generalitat i el ministeri fiscal, especialment sobre mitjans materials.