El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha criticat aquest dimarts que sigui la fiscal general de l'Estat, Consuelo Madrigal, qui parli de Catalunya en lloc de la classe política. "Parla qui no ha de parlar i qui ha de parlar calla", s'ha queixat en declaracions a Onda Cero en referència als grans partits espanyols. Puigdemont ha trobat "delirant" imaginar que s'utilitzi la via penal contra el sobiranisme, després que Madrigal ha anunciat que actuarà "davant de tots els òrgans jurisdiccionals si fos el cas".

També ha reconegut que l'ha "inquietat" la definició de llibertat de la fiscal, a qui ha recordat que a Espanya hi ha hagut sistemes que han utilitzat la llei per "conculcar" llibertats. Madrigal ha dit que "determinats usos de la llei poden suposar un perill per a la democràcia", i que és la llei la que "allibera" els ciutadans.

"És inimaginable que una democràcia de la UE vulgui resoldre un assumpte polític acreditat a les urnes a cop de resolució judicial i no de diàleg", ha lamentat Puigdemont després de les declaracions de Madrigal justament davant el Rei. 

Ha aprofitat també per avisar que seria un "greu error" inhabilitar la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per permetre el debat i votació de les conclusions de la comissió d'estudi sobre el Procés Constituent. "No es pot estudiar qualsevol idea? Els límits són els que fixa estrictament la Constitució? No podem parlar de res?", ha preguntat.