Rèplica del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, al lletrat major del Parlament, Antoni Bayona, que ha avisat al Govern que no té clara la legitimitat de la via unilateral de cara al referèndum de l'1-O. En un article a la Revista Catalana de Dret Públic, Bayona considera que el procés es contradiu entre el principi democràtic i el de legalitat constitucional.

Davant d'aquestes afirmacions, Puigdemont, en una entrevista a RAC105, ha respost que també hi ha “gran quantitat de textos d’experts que diuen el contrari”. En aquest sentit ho ha situat en un “debat d’experts” i ha posat en valor que “les lleis es fan per la gent i que la gent pot canviar les lleis”.

“Qui decideix les lleis i la legitimitat de les coses que es fan a les institucions democràtiques són els ciutadans”, ha declarat Puigdemont, que ha afegit: “No crec que ningú els pugui mirar als ulls i dir-los que no tenen dret a decidir el seu futur”.

Al llarg del seu article, Bayona també carrega contra el Parlament per “no mostrar sempre una línia clara de continuïtat i coherència” i critica que qualifiqui de “totalitari” l’Estat, ja que a parer seu és “un greu error d’apreciació política i sobretot jurídica”.

D’aquesta manera, defineix el referèndum com “un moviment tàctic” del Govern per reforçar la legitimitat de la via unilateral, ja que no disposaran dels requisits mínims requerits per celebrar el referèndum”.