El PSC ha avalat aquest dilluns la decisió del Govern espanyol de condicionar el Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) a que la Generalitat no inverteixi ni un sol euro en el referèndum. "Qualsevol mesura per prevenir actituds il·legals ens semblen correctes", ha assegurat el secretari d'Organització dels socialistes catalans, Salvador Illa

Aquesta postura contradiu la que va manifestar divendres passat la diputada Alícia Romero, que va criticar les "amenaces" de l'Estat. L'Executiva del partit, en canvi, ha conclòs que la mesura del Govern de Mariano Rajoy és un "instrument apropiat" tot i que han volgut posar èmfasi en què la via de l'aplicació de la llei "no resoldrà el carreró sense sortida".

Illa també ha evidenciat la "preocupació i tristesa" dels socialistes catalans davant la constant intenció de "vulnerar la legalitat" per part del Govern. En aquest sentit, també s'ha referit a les declaracions del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, al diari francès Le Figaro en què assegura que no acatarà una inhabilitació del Tribunal Constitucional (TC). "Fora de la llei només hi ha arbitrarietat i caos", ha assegurat de manera contundent el secretari d'Organització.

Així mateix, Illa també s'ha referit a la formalització de la compra de paperetes per part del Govern de la Generalitat per a unes eleccions autonòmiques i ha assegurat que es tracta d'un acte de "normalitat". "La manera de desbloquejar la situació política passa per una convocatòria d'eleccions per donar la majoria als diputats que estan buscant un acord amb la resta d'Espanya", ha assegurat el dirigents socialista.