El secretari d’Organització del PSC, Salvador Illa, ha demanat a l’expresident Artur Mas que doni “explicacions immediates” sobre les informacions que el vinculen amb el presumpte cobrament de comissions il·legals del 3% a CDC. El PSC considera que aquestes informacions són de “gran gravetat” i ha assegurat que, en cas que siguin certes, “demanarem responsabilitats”.

Segons informa el diari El Mundo, Mas i l’exconseller de Justícia Germà Gordó van donar instruccions a un empresari sobre pagaments irregulars a CDC mentre que la Fiscalia sosté que l’extresorer de CDC Andreu Viloca era la persona responsable de la presumpta concessió d’obra pública a canvi de comissions.

“Creiem que Mas i els responsables de la cúpula de CDC han de donar explicacions de forma urgent i transparent”, ha considerat Illa. El secretari d’Organització ha convidat Mas a prioritzar les explicacions al respecte “en comptes d’explicar el procés independentista a l’exterior”, en relació a les conferències que donarà a les universitats de Harvard i Oxford.

Acte de presentació del PDeCAT

Després de conèixer-se aquestes informacions, Mas ha participat a l’acte de presentació del PDeCAT a Barcelona, on ha evitat comparèixer davant els periodistes. En l’acte, l’expresident ha remarcat que l’Estat espanyol intentarà “debilitar i destruir” tot el que representa el partit per tal de debilitar el procés.

Al mateix acte s’ha deixat veure l’exconseller Gordó, per transmetre que no té res a amagar ja que diu no estar implicat en el presumpte cobrament de comissions. En una conversa informal amb els periodistes, Gordó ha assegurat que les afirmacions són “totalment falses”.