Les xarxes socials han sortit en defensa de l'anunci de l'1-O arran de la persecució jurídica de l'Estat de qualsevol tipus de publicitat del referèndum. La reacció s'ha vist especialment a Twitter, just després de saber-se que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi notificat al director de TV3, Vicent Sanchis, que pot incórrer responsabilitats penals si col·labora amb la preparació o organització del referèndum de l'1 d'octubre. Aquest advertiment feia especial referència a la difusió de la campanya institucional de la Generalitat sobre l'1-O.

Ahir la xarxa ja va sortir en defensa que TV3 informés sobre el referèndum i avui ha demanat que se segueixi amb la difusió de l'espot. Un dels primers ha estat el líder de l'ANC, Jordi Sànchez, que ha demanat la implicació de "tothom" a través de Twitter davant la impossibilitat de difondre el vídeo. "Incita a la participació", recorda Sànchez sobre la campanya institucional.

Ràpidament, s'han fet veure altres mostres de suport a l'anunci entre diversos usuaris, com per exemple alguns que conviden als catalans a "regir-se per les lleis de Catalunya i del dret internacional".

D'altres usuaris fins i tot argumenten —amb tot luxe de detalls— per què no es pot prohibir l'espot en el marc del dret espanyol i internacional. És el cas de Roberto Fernández, un membre de la JNC de Girona, que repassa tota una sèrie de legislació per a justificar que s'hauria de permetre l'espot.

Entre les raons legals, esmenta l'article 20 de la Constitució, que se centra en un dret fonamental —la llibertat d'informació—, l'article 11 de la Carta de Drets Fonamentals de la UE, que torna a fer referència a la llibertat d'informació i també la d'expressió.