El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el de Flandes, Geert Bourgeois, encapçalaran una missió institucional i empresarial conjunta al Marroc entre el 7 i el 9 de maig vinent.

Formaran part de la delegació una vintena d’empresaris catalans i flamencs amb l’objectiu d'explorar l’accés a licitacions públiques del Marroc, la recerca de nous clients i de socis tecnològics i comercials, segons la nota de premsa del Govern.

El programa inclou la participació dels dos presidents en un seminari econòmic on s’analitzaran les oportunitats d’inversió en aquest país magrebí i visites a l’Agence National de Ports, al centre d’atracció d’inversions estrangeres del Marroc, a l’organisme responsable de les energies renovables, i a l’autoritat del transport de Casablanca, entre d’altres.

A banda de l’agenda empresarial, la delegació mantindrà reunions institucionals amb autoritats del país, segons el Govern, tot i que no es concreta l'agenda política. Puigdemont viatjarà acompanyat del conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i el d’Afers Exteriors, Raül Romeva.

La missió institucional i empresarial conjunta al Marroc forma part del Pla de Treball Catalunya-Flandes 2015-2017, on es fixen prioritats de cooperació entre els dos països.