El Partit Popular apuja el to i assegura que està disposat a “arribar fins al final” per tal que el Govern els permeti consultar els informes i contractes amb Independent Diplomat. “Hem adreçat una carta a la conselleria de Raül Romeva demanant accés als informes. Si no ens contesta, ens personarem físicament a la seu del departament”, ha anunciat el portaveu parlamentari del PP, Enric Millo

Millo ha recordat que, en la darrera comissió d’Exteriors, es va aprovar un text en el qual s’instava el Govern a publicitar i informar dels acords i contractes amb aquest lobby. “Ara tenim un mandat democràtic, aprovat en comissió. Segur que tothom ho entén”, ha dit irònicament en referència als discursos de Junts pel Sí i la CUP, que s’emparen en aquest concepte. 

L’ombra del dubte

El Partit Popular retreu al Govern que “amagui” quina relació contractual té amb Independent Diplomat. “Només hem pogut consultar alguns dels expedients de contractació i vam veure que les dades no quadren. Això, a casa meva, té un nom”, ha insinuat el diputat.

El PP també ha assenyalat que, oficialment, la Generalitat paga un milió d’euros a Independent Diplomat pels seus serveis però ha apuntat que les clàusules contractuals “opaques”, deriven en despeses extres que assumeix també el govern català. 
“Això és un marron que ha deixat el senyor Homs i que esclatarà a la cara de Romeva. O aposta per la transparència o, si no ho fa, serà còmplice de les il·legalitats que pugui exercir aquest lobby. Esperem que tota la brutícia que hi ha sota la catifa surti a la llum”, ha advertit Millo.

“Promoure Catalunya” o “embrutar la imatge d’Espanya”  

Independent Diplomat és un grup de pressió contractat per la Generalitat per impulsar la projecció de Catalunya més enllà de les nostres fronteres. Aquest és el discurs del govern català que no comparteix el PP. Segons Millo, el que realment fa aquest lobby és “embrutar la imatge d’Espanya a l’exterior”.