El PP té previst celebrar aquest divendres un acte a Madrid per demanar a l'alcaldessa Manuela Carmena que no doni cobertura institucional al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per celebrar una conferència sobre el procés en una sala de l'Ajuntament de Madrid dilluns que ve.

A l'esdeveniment, hi assistiran dirigents del PP com Andrea LevyAlícia Sánchez-Camacho, el secretari general del PP Català, Santi Rodríguez, a més del dramaturg Albert Boadella que també hi anirà a donar suport. Així ho ha explicat el portaveu del PP a l'Ajuntament de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, que ha remarcat que el consistori madrileny "no pot donar cobertura al desafiament independentista" amb la cessió d'aquest espai.

Aquesta és la quarta convocatòria d'actes en contra de la presència del president català a la capital espanyola. Han anunciat protestes el mateix dia de la conferència l'agrupació feixista La Falange i l'associació Valor Europa.  També l'entitat espanyolista Societat Civil Catalana ha convocat una roda de premsa a Madrid, a la seu de l'Associació de Periodistes Europeus sota el títol de "El referèndum tòxic", per explicar "per què el referèndum secessionista que vol celebrar el govern de la Generalitat divideix els catalans".

El president català pretén plantejar una última oferta a l'Estat per pactar un referèndum sobre la independència de Catalunya i l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, ha dit que es prendrà un cafè amb ell encara que no acudeixi a l'acte.

"El Tribunal Constitucional ja ha dit que el referèndum és il·legal. L'alcaldessa no pot donar-li aquesta legitimitat", ha comentat el portaveu del PP, que ha instat Puigdemont a realitzar el seu acte al centre cultural Blanquerna -de la Generalitat- situat a "300 metres del Palau de Cibeles".

Cs també hi anirà

El PP assegura que no vol fer del seu acte de demà un esdeveniment "partidista" i que precisament per això ha convidat a participar-hi els grups de l'oposició. Ciutadans ja ha respost als populars que hi enviarà un representant.

"Des d'aquí insto el PSOE que no es posi de perfil en aquest tema, que estigui juntament amb Cs i amb el PP perquè és molt important amb vista als madrilenys que donem aquesta imatge d'unitat", ha asseverat Martínez-Almeida.

També assistiran a l'acte el portaveu del PP a l'Assemblea, Enrique Ossorio, i el conseller de Medi Ambient, Jaime González Taboada. "Crec que el que entre tots farem és donar un suport a la nostra Constitució davant qui plantegen per mitjans il·legals separar Catalunya d'Espanya", ha explicat el successor d'Esperanza Aguirre.

Levy: "Carmena ha caigut en el parany"

La vicesecretària d'Estudis i Programes del PP i diputada al Parlament de Catalunya, Andrea Levy, ha explicat que l'objectiu de l'acte de demà és denunciar que Carmena "posi catifa vermella al discurs independentista, mentre a les institucions europees el que es fa és tancar la porta al discurs de la divisió i la confrontació".

La dirigent popular ha lamentat que Carmena "hagi caigut en el parany d'obrir l'ajuntament als qui han criticat sempre Madrid i han utilitzat el 'Madrid ens roba'" per al seu discurs sobiranista. Segons el seu parer, Carmena està permetent que a l'ajuntament, "casa de tots", ara "hi entri el discurs de la separació, la confrontació i les mentides, un discurs que sempre ha encoratjat la divisió entre catalans i la resta d'espanyols".

Crida al PSOE

"Ens sembla que la seva decisió només respon a allò que es produirà: una reunió de dos discursos populistes, el de Carmena i el de l'independentisme, basat en mentides, discursos victimistes i recerca d'enemics", ha afirmat.

La dirigent popular ha recordat que tots els partits estan convidats a l'esdeveniment de demà, "més enllà de les seves sigles", perquè es tracta d'"una qüestió d'interès general". Levy ha fet una crida així a Susana Díaz, Pedro Sánchez i Patxi López perquè "no siguin equidistants sobre aquesta qüestió": "No es pot fer el joc a aquest discurs, perquè l'independentisme només l'utilitza com a palanca per legitimar-se", ha sentenciat.