No tots els agents del Cos Nacional de la Policia estan orgullosos pel dispositiu de l’1-O.

Una desena de càrrecs intermedis de la policia espanyola que van participar dels desallotjaments han expressat la seva “desolació” pel que va passar.

Segons un text publicat a El Periódico, els agents demanen “disculpes” a la ciutadania catalana, a més de criticar la direcció política de l’operatiu policial, que estava “condemnada al desastre”.

"Demanem disculpes. No per fer la nostra feina, sinó pel dolor que una intervenció mal dirigida políticament ha causat en el teixit social al qual pertanyem", deixa clar l'escrit. "Presentem les nostres més sentides disculpes pels excessos que s'hagin pogut produir, reiterant que la mateixa essència del servei catastròficament plantejat que se'ns va ordenar comporta inevitablement escenes com aquestes", s'afegeix.

ramon llull sergi

Escola Ramon Llull, l'1-O

Els agents que signen la nota carreguen contra el govern espanyol, a què atribueixen “incompetència, complexos i covardia” respecte de la situació social a Catalunya. Així, asseguren que es podria haver impedit el vot “sense necessitat de fer desallotjaments”. Consideren que n’hauria estat prou amb un desplegament policial en filera -de matinada- a les portes dels col·legis. I és que les 13 hores de diumenge, deixen clar, els van dir que frenessin per l'"impacte mediàtic" de l'operatiu. 

Els agents de la policia espanyola -de què no se’n rebel·la la identitat- també carreguen contra els Mossos per la seva deslleialtat “traïdora”.