27 cercles de Podem Catalunya exigeixen al secretari general del partit, Albano Dante Fachin, que avanci les consultes que preveu celebrar perquè les bases decideixin el posicionament de la formació sobre l'1-O i sobre la confluència amb els comuns.

Aquesta petició té avals suficients per impulsar una assemblea ciutadana --es necessita un 20% dels cercles, és a dir 24--, i per això han sol·licitat a la direcció que consultés les bases sobre aquests dos aspectes, segons han informat fonts d'aquests cercles a Europa Press.

Dilluns, Fachin va convocar l'Assemblea Ciutadana del partit --el conjunt dels inscrits-- per consultar telemàticament les bases sobre aquests aspectes en dues consultes.

En primer lloc, es convocarà una consulta per als dies 7, 8, 9, 10 i 11 de setembre sobre el posicionament de Podem davant l'1-O, en què s'haurà de ratificar o no la postura sorgida dels debats territorials.

Després abordaran la possibilitat de trobar mecanismes de treball conjunt amb CatComú --inclosa l'opció de concórrer conjuntament en futurs processos electorals-- en una consulta que se celebrarà a partir de la segona quinzena d'octubre i la pregunta de la qual es decidirà en el Consell Ciutadà Català.

Preguntes de la impulsora

Els 27 cercles exigeixen a Fachin que "les consultes es facin en una mateixa convocatòria" abans de l'1 d'octubre, acordant la data de la convocatòria i les preguntes amb els cercles impulsors.

Constituïts com a Assemblea Ciutadana Permanent en haver aconseguit els avals, aquests cercles han acordat preguntes amb respostes a escollir per als assumptes: "Penses que Podem Catalunya ha de participar activament durant l'1-O? Sí, No, Abstenció!.

Sobre els comuns pregunten: "Com vols que Podem Catalunya es presenti a les properes eleccions al Parlament de Catalunya", i dona dues alternatives.

La primera és presentar-se en solitari i la segona: "Presentar-nos conjuntament amb CatComú, incorporant el nom Podem i sense dissolució. Per a això serà necessari reprendre immediatament el diàleg i els espais de coordinació amb CatComú per fer-ho possible. L'acord resultant d'aquest diàleg haurà de ser sotmès a l'aprovació de l'Assemblea Ciutadana de Podem per a la seva ratificació".

Fachin ha afirmat que les grans decisions en Podem "sempre estan en mans dels inscrits" i defensa que la direcció està compromesa amb aquesta idea. Tanmateix, ha recordat que la direcció ja va fer una consulta sobre la confluència, en la qual es va decidir no sumar-se a CatComú i que van respectar aquesta decisió.