El Parlament insta el Govern de la Generalitat a reclamar al govern espanyol la transferència de la titularitat dels aeroports catalans del Prat, Girona, Reus i Sabadell, amb l'objectiu d'elaborar polítiques pròpies per a la gestió d'aquestes infraestructures. La iniciativa ha tirat endavant amb els vots de JxSí, CSQP i la CUP.

El text, presentat per la coalició independentista, també reclama que la gestió d'aquestes infraestructures passi a les mans de la Generalitat, els ajuntaments concernits i als agents econòmics i socials més representatius. El PP, C's i el PSC han votat en contra d'aquest punt.

En canvi, tots els grups han votat a favor de presentar l'any que ve el Pla Estratègic d'Aeoroports de Catalunya 2017-2030 i de crear un centre de monitoratge d'aeròdroms i heliports.

El diputat de JxSí Marc Sanglas ha titllat la gestió d'Aena de "desastrosa" i ha acusat la companyia estatal de perjudicar l'aeroport del Prat en desviar vols internacionals a l'aeroport de Madrid-Barajas.

La reclamació arriba després del caos aeroportuari arran del col·lapse de Vueling, que va afectar milers d'usuaris durant diversos dies de juliol. En aquest sentit, el diputat de la CUP, Albert Botran, ha acusat la companyia de portar al límit els seus recursos per "obtenir el màxim benefici".