Demà dimecres, l'encara cap de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, sabrà si continua en el càrrec o no, després de l'escàndol amb el ministre d'Interior Jorge Fernández Díaz per conspirar contra els partits independentistes. El Parlament debatrà i votarà demà, tot just després de la sessió de control a primera hora del matí, la seva revocació, que haurà de sortir endavant amb el suport de tres cinquenes parts de l'hemicicle, el que significa, tenir el suport de 81 diputats (en primera votació), o bé fer-ho per majoria absoluta en una segona votació. Cal tenir en compte que tots els partits menys el PP, volen el seu cessament

Així ho ha decidit, la junta de portaveus d'aquest matí, on s'ha acordat incloure aquest punt en el ple d'aquesta setmana, de dimecres i dijous. Ara bé, els grups tindran només set minuts d'intervenció, i després, ja hi haurà la votació.

Els portaveus parlamentaris han pres aquesta decisió, després de la proposta que va fer la Comissió d'Afers Institucionals, un cop escoltades les explicacions De Alfonso en seu parlamentaria, de tirar endavant la seva revocació. Entre els motius per fer-lo fora, la comissió argumenta que s'ha posat en evidència "una conducta impròpia" del càrrec, incompatible amb els valors de l'OAC.

També exposen en la resolució, que es porta a votació i que llegirà demà la presidenta del Parlament Carme Forcadell abans del debat, que els fets destapats per Público suposen un "notori i greu incompliment" dels deures i les obligacions inherents al càrrec.  Per tot plegat, proposen la seva revocació i trametre a la fiscalia, als efectes que legalment corresponguin, l'acta i la transcripció de la sessió de la Comissió que va tenir lloc dijous passat.