El Parlament ha rebutjat aquest dijous que el conseller d'Exteriors, Raül Romeva, hagi de comparèixer davant de la cambra per explicar l'obertura de noves delegacions del Govern a l'exterior -Ginebra (Suïssa); Copenhaguen (Dinamarca); Varsòvia (Polònia); i Zagreb (Croacia)- i quines mesures es duran a terme per complir la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre la Llei d'Acció Exterior i de Relacions amb la UE.

La petició de compareixença va ser presentada pel PP en la comissió d'Acció Exterior i Cooperació de la cambra i va rebre els suports de Cs i PSC, l'abstenció de Catalunya Sí Que és Pot (CSQP). Amb el vot contra de Junts pel Sí i la CUP, la proposta no ha prosperat.

Tampoc no ho ha fet la petició de compareixença per part de CSQP, en què demanaven la intervenció de Romeva per aclarir les declaracions de l'exjutge Santi Vidal, en les quals reconeixia l'existència d'una "preacord" per tal que la presumpta Catalunya independent s'afegís a l'OTAN.

"No fem cap favor al procés de sobirania si pensem que la solució és fer pactes amb l'OTAN. Ens agradaria que el conseller el desmentís", ha demanat el diputat de CSQP Joan Josep Nuet.