Més d'un mes després que Partit Popular, PSOE i Ciutadans deixessin la comissió per l'Operació Catalunya en via morta, les forces parlamentàries no han aconseguit treure dels llimbs la investigació en la nova reunió celebrada per l'òrgan aquest dimecres. Unidos Podemos ha denunciat l'acció de la "triple aliança" i, en concret, del PSOE, ja que aquests últims exposaven que no havien pogut estudiar encara l'elevat volum d'informació disponible. Així les coses, els partits han decidit citar-se el proper dilluns per decidir el llistat de compareixents.  

La portaveu de la formació morada, Irene Montero, ha denunciat el retard, en sortint de la comissió, com també ho han fet els partits independentistes d'ERC i el PDeCAT. Aquests han acabat acceptant la proposta del president de l'òrgan, Mikel Legarda (PNB), però amb la condició que la setmana vinent es concreti alguna qüestió. Unidos Podemos, a més, ha suggerit que constés en acta el llistat de compareixents que el Parlament de Catalunya havia acordat que desfilessin per la seva pròpia comissió d'investigació sobre l'anomenada Operació Catalunya començada aquest dimarts.

Els noms dels assistents porten polèmica perquè el PP segueix pensant que no s'hauria de citar ningú més, després de les explicacions donades ja per l'exministre Jorge Fernández Díaz i per l'excap de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, el passat 5 d'abril. Ara bé, els grups de l'oposició demanen la presència de l'exdirector de la Policia Nacional Ignacio Cosidó, la de l'exministre socialista Alfredo Pérez Rubalcaba i la d'excomissaris policials com José Villarejo o Eugenio del Pino, entre d'altres, i no descarten tornar a cridar Fernández Díaz. 

La qüestió és que tant PP com PSOE es van negar en un inici que els comissaris fossin interrogats, però ara els socialistes afirmen que no s'oposarien a les sol·licituds d'ERC i el PDeCAT.