Els diaris estatals simpatitzants de la dreta han aprofitat el rebombori del cas Pujol i, sobretot, el fet que el jutge ignorés la petició del fiscal d'enviar a la presó Oleguer Pujol.

"Si per alguna cosa s'ha caracteritzat la llarga investigació dels presumptes delictes comesos per l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, i la seva nombrosa família, és per l'exquisida instrucció judicial". Amb aquestes paraules, La Razón es lamenta al seu editorial que el jutge hagi deixat en llibertat el fill petit de la família, Oleguer Pujol, tot i haver blanquejat diners suposadament i no regularitzar-ho tot amb Hisenda.

Segons aquest rotatiu, "la presó estava més que justificada" perquè el petit dels Pujol "ha aprofitat la seva situació de llibertat per continuar delinquint, malgrat que es trobi formalment processat". I no només això. Pel diari citat, el fet que "s'hagi negat a col·laborar [...], justifica una mesura com la sol·licitada pels fiscals" que hauria de servir, asseguren, "no per calmar una opinió pública perplexa, sinó per evitar la contumàcia en el delicte".

Dedicació quasi exclusiva

En aquesta mateixa línia, l'ABC justifica la petició de presó per a Oleguer Pujol de la Fiscalia i no per la resta de la família perquè "l'origen de les investigacions al patriarca de la família i al seu primogènit va estar marcat per la inconsistència".

En el cas del petit de la família, "l'origen va ser diametralment diferent: la policia va obtenir suficients indicis del delicte i després es va intervenir abundant documentació", recorda, i afegeix que gràcies a això "s'ha anat avançant a poc a poc, però de forma segura", motiu pel qual "el fiscal podia demanar al jutge el seu ingrés a presó".

En un altre escrit de dies anteriors parlen del "cognom màgic amb poders sobrenaturals" que "els ha protegit com un talismà capaç de conjurar el perill". De fet, els Pujol han estat els protagonistes de les portades d'aquest rotatiu quatre vegades en només sis dies.

...

El clan

Per la seva banda, El Mundo, que ja s'ha pres com a costum titllar de clan la família, destaca que "Oleguer Pujol continua blanquejant, però el jutge el deixa en llibertat" i fa autobombo de la seva notícia sobre que els Pujol "continuen fent negocis milionaris en plena investigació" per acabar concloent que "aquestes han estat les gotes que han fet vessar l'immens got de la impunitat del clan, que ara, per fi, sembla que comença a tocar el seu final".

...