L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat Nuria Marín podria ser la possible substituta de la baixa que va deixar la batlle de Santa Coloma de Gramenet Núria Parlon quan va abandonar l'executiva federal del PSOE fa unes setmanes, com a conseqüència del suport dels socialistes a l'article 155 de la Constitució, segons expliquen fonts de la mateixa direcció. Marin és considerada un dels actius més preuats del partit, i juntament amb l'alcalde de Viladecans Carles Ruiz, i l'exsíndic de l'Aran Paco Boya completaria la representació del PSC a l'òrgan federal.

Marín, defensora del 'ni DUI ni 155' del PSC, va protagonitzar diversos episodis en les últimes setmanes: va exigir al Govern el cessament de les càrregues policials contra els veïns del seu municipi en el referèndum de l'1 d'octubre i va demanar Carles Puigdemont que "deixés tranquils els alcaldes i no traslladés la tensió política als ajuntaments". Així i tot, A Madrid s'aprecia la seva tasca de pont i la seva capacitat mediadora, així com la seva feina com a alcaldessa de la segona ciutat més gran de Catalunya.

L'últim episodi va ser fa uns dies, sent una de les peces en la mediació entre la Generalitat i el Govern central per evitar una declaració d'independència i la posterior aplicació de l'article 155 de la Constitució. En aquest sentit, Diverses fonts consultades destaquen que l'alcaldessa tindrà un paper molt actiu en la campanya electoral del PSC però preservarà la seva tasca com a alcaldessa.