La consellera de Presidència, Neus Munté, ha recordat que l’home que va violar una dona aquest cap de setmana durant un permís penitenciari havia estat a tres centres i, per tant, havia estat avaluat per tres equips d’experts. La consellera ha assegurat que "es revisarà tot el que ha passat” en aquest cas i “es donaran les explicacions pertinents” amb màxima transparència, malgrat que ha deixat clar que no és responsabilitat de l’executiu atorgar aquests permisos.

Munté ha recordat que, en aquest cas, es tracta d'"una persona que va ser condemnada a 20 anys de presó l’any 2002 i que el 2014, 12 anys després, comença a fer sortides programades, que vol dir sortides curtes, acompanyat de personal dels centres penitenciaris o persones vinculades a entitats". La consellera ha afegit "que hi ha hagut 3 sortides, autoritzades per un jutge de vigilància penitenciaria, i que aquesta persona ha passat per tres centres penitenciaris, i per tant hi ha hagut tres equips de professionals, d’intervenció, que han valorat que estava complint amb el programa de reinserció ".

En ser interrogada durant la roda de premsa del govern sobre la responsabilitat de l'executiu, Munté ha recordat que “la Generalitat no atorga permisos". "Estem parlant d’un àmbit absolutament pautat des del punt de vista tècnic. Pel que fa les sortides de 48 hores, hi ha una autorització del jutge que es basa en els informes dels tècnics”, ha puntualitzat, tot recordant que no s’atorguen tots els permisos que es demanen.

La consellera ha expressat el "màxim dolor" amb la víctima i la seva família.