El portaveu del sindicat majoritari dels Mossos d'Esquadra, FEPOL, Valentí Anadón, ha lamentat aquest dissabte que es pugui intervenir el cos per part de l'Estat i ha demanat solucions polítiques.

"Entenem que la solució d'aquesta situació no pot venir 'manu militari', és el moment de tendir ponts. Volem continuar sent els garants dels drets i llibertats i de la cohesió social de Catalunya", ha subratllat en declaracions a l'ACN Anadón, que ha fet una crida als diferents dirigents polítics perquè "ningú instrumentalitzi el paper de la policia". Al seu parer, això ja no és un problema "estrictament policial" sinó que ara és el moment que els polítics comencin a donar solucions. "Estem assistint al fracàs de la política", ha conclòs.

Des de la Federació de Professionals de la Seguretat Pública de Catalunya han volgut fer una "defensa tancada" de la institució dels Mossos d'Esquadra perquè puguin continuar exercint les seves funcions. "Estarem en una prudent espera a veure com evolucionen els esdeveniments i si això es materialitza o no", ha dit sobre una possible intervenció per part de l'Estat.

"Arribar fins aquesta situació és bastant lamentable. Ha arribat el moment que els polítics comencin a pensar sortides negociades i polítiques", ha insistit.

Des del SPC han lamentat "profundament la situació que està travessant el Cos de la Policia de la Generalitat-mossos d'esquadra" i han exposat que entenen que en base a l'art. 46.2 de la llei orgànica de CCFFSE el ministeri fiscal, que recull que davant una actuació en la que intervenen GC, CNP, Pl's i CME (com ho són el compliment de les ordres donades pel Ministeri fiscal) el comandament dels cossos policials recaurà en un membre de CCFFSE.

Finalment, indiquen que "que en cap cas el Cos ha resultat intervingut" ja que "aquesta decisió solament afecta a les ordres, coordinació de dispositius i actuacions relacionades amb el 1-O. La resta de funcionament ordinari del Cos de mossos d'esquadra no es veurà afectat per aquesta mesura".