La ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, ha defensat aquest dilluns la força serena del govern espanyol davant la "debilitat fanàtica" de la Generalitat en el referèndum previst per a l'1 d'octubre.

"No passarà", ha assegurat preguntada per aquesta qüestió en finalitzar la seva conferència titulada 'Agencia Europea del Medicament: Una oportunitat per a Espanya' ,al Círculo Ecuestre de Barcelona.

"Vull donar un missatge ben clar de força serena, que és la de la nostra democràcia i de la nostra llei i de tots els espanyols, davant una debilitat fanàtica," ha subratllat la ministra.

Ha defensat que el govern central dialoga amb els 47 milions d'espanyols, i ha subratllat que des de l'executiu continuaran treballant en el marc de la llei "per aquest gran país i aquesta gran terra que és Catalunya i és Espanya".

Una interpel·lació sobre el 'procés' de treball per l'acollida de l'Agència Europea del Medicament (EMA, en les seves sigles en anglès) en el torn de preguntes, ha suscitat la confusió inicial del públic i de la ministra, que ha sortit al pas fent broma que respondria sobre el procés "que importa de veritat".