La Taula per la Democràcia vol que la ciutadania deixi les banderes partidistes a casa i surti al carrer plegada aquest dissabte contra la repressió de l’Estat espanyol, que s’ha concretat amb la detenció dels Jordis. El lema escollit ha estat “Llibertat Jordi Sànchez, llibertat Jordi Cuixart, en defensa dels drets i llibertats”. La convocatòria és a les cinc de la tarda al mateix lloc que la darrera Diada: a la confluència del passeig de Gràcia amb el carrer d’Aragó.

Des d’aquest punt, la manifestació baixarà fins a la cruïlla de passeig de Gràcia amb Gran Via. Allà hi haurà l'escenari des d'on es llegirà un manifest o diversos -encara per concretar- que exigirà l’alliberament immediat dels presidents de l’ANC i Òmnium Cultural. La Taula per la Democràcia podria tornar a reunir-se abans de dissabte, si per exemple s’apliqués l’article 155. “És una crida a tota la ciutadania, tothom hi és convidat”, ha assegurat Jordi Giró, president de Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC).

El vicepresident i líder accidental de l’Assemblea Nacional Catalana, Agustí Alcoberro, ha defensat que la tasca de la Taula per la Democràcia, que aplega desenes d’entitats socials i sindicals, “marca una línia que haurà de tenir continuïtat”. Després de les mobilitzacions del 20 de setembre i el 3 d’octubre, ha sostingut que la ciutadania ha de tornar a sortir al carrer “davant la presència inqualificable de presos polítics”.

El portaveu d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha denunciat una “espiral de repressió” que arriba fins i tot a “amenaces d’il·legalització” de les entitats sobiranistes. Segons Mauri, l’Estat espanyol ha agafat Jordi Sànchez i Jordi Cuixart com a “caps de turc”. Ha cridat a manifestar-se “totes aquelles persones que estimen la democràcia i la llibertat”, perquè la seva veu s’escolti a l’Estat espanyol i Europa.

“Estan empresonats no pel que fan, sinó pel que ells representen, i això és intolerable en qualsevol societat democràtica”, ha afirmat Camil Ros, secretari general d’UGT, que ha recordat que el seu sindicat ha tingut gent empresonada, assassinada i exiliada, i que ara té “300 persones encausades” per haver participat en vagues generals. “Això no va només del procés, sinó també del Partit Popular i la involució democràtica”, ha assenyalat Ros.

Finalment, el secretari general de CCOO, Javier Pacheco, també ha demanat deixar les banderes a casa per fer un clam transversal. Ha denunciat la “deriva autoritària” de l’Estat espanyol. “Per damunt de totes les diferències, hi ha una cosa que ens aplega: la defensa d’un marc democràtic de drets i llibertats”, ha insistit Pacheco.