La CUP ha avisat avui que les eleccions del 20D seran llegides com "una segona volta del 27S per als partits unionistes" i que, en aquest context, "no hi tenim res a guanyar". Per això, han demanat l'abstenció en aquests comicis. Participar-hi significa per la CUP "participar d'un marc polític que nega els drets dels Països Catalans", quan el que el partit vol és "trencar" amb aquest marc i "construir-ne un de nou".

Albert Botran, diputat de la formació al Parlament, ha valorat "molt positivament" que es prioritzi "eixamplar la base social del procés d'independència" durant les converses amb JxSí. "Si tots dos partim d'aquest punt de vista serà més fàcil enfocar les negociacions", ha afegit. "Avancen segons el calendari previst", ha informat Botran, "en els propers dies s'ha de concretar la proposta a la qual podem arribar a entendre'ns". De moment, s'estan concretant temes però encara hi ha marge: "no hi ha cap carpeta tancada".

Els terminis

La proposta, un cop tancada, serà explicada als militants en diferents rondes de territorials plenàries tancades. D'aquesta manera, se'ls posarà al dia de les negociacions i es presentaran els informes que s'han dut a terme. Aquestes reunions es preveuen als voltants dels dies 22 i 23 de desembre, prèvies a les festes nadalenques i a l'Assemblea Nacional del 27 de desembre on es votarà quina decisió es pren envers la investidura de President.