Junts pel Sí i la CUP volen suspendre el ple ordinari del Parlament previst per a dimecres i dijous de la setmana que ve. La majoria independentista ha registrat aquest dimecres a la tarda una petició per a posposar l'activitat. El motiu: la campanya electoral. Durant les dues setmanes prèvies a una convocatòria electoral, és "costum" que se suspengui l'activitat parlamentària. 

L'escrit de Junts pel Sí i la CUP, dirigit a la presidenta del Parlament Carme Forcadell, demana la convocatòria d'una Junta de Portaveus "amb caràcter extraordinari i urgent" perquè es modifiqui el calendari de sessions plenàries i suspendre el ple ordinari previst. El motiu al·legat pels dos grups parlamentaris és la campanya electoral de l'1-O. Després d'entrar la petició a registre, Forcadell ha convocat una reunió de la Mesa i de la Junta de Portaveus per a aquest divendres.

D'aquesta manera, Junts pel Sí ha rectificat. En la reunió de la Junta de Portaveus celebrada aquest dimarts, la CUP ja va proposar la suspensió del ple de la setmana que ve. JxSí no ho veia malament i entenia els motius, però, per la falta de consens de la resta de grups parlamentaris, no ho va acabar acceptant.

Des de Junts pel Sí assegura que de dimarts a dimecres les circumstàncies han variat, especialment després de l'ordre de la Fiscalia General de l'Estat d'investigar els alcaldes que col·laborin amb la celebració del referèndum. Ara l'Estat "ha superat tots els límits que es pot imaginar".