El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha assegurat aquesta nit en una entrevista al programa El objetivo de La Sexta que el Govern català no obeirà una hipotètica inhabilitació del Tribunal Constitucional o de la fiscalia. En relació a aquest tema ha assegurat que "ens vincularem al que digui el Parlament i la legislació internacional", que al seu entendre passen per davant de la legislació espanyola. 

En la mateixa línia, el vicepresident ha indicat que per dur a terme el procés de sobirania "ens acollirem al conjunt del dret internacional, perquè és el que reconeix el dret a l'autodeterminació". Ha recordat a més que la legislació espanyola no prohibeix la convocatòria del referèndum, perquè va ser despenalitzada en el mandat de José Luis Rodríguez Zapatero.

El líder d'ERC ha volgut deixar clar des d'un principi que la prioritat del Govern és ajudar els ciutadans en qualsevol matèria social, "tot i que sembla que a alguns els agrada repetir cada dos per tres que només sabem parlar d'independència". Però ha exposat també que hi ha una majoria molt àmplia a favor del dret a decidir. "És igual si estan a favor del 'sí' o del 'no', però no volem perdre l'oportunitat de posar el futur a les mans dels ciutadans", ha indicat.

Entrevistat per Ana Pastor, Oriol Junqueras ha mantingut un discurs tranquil·litzador, assegurant que el referèndum es farà "com sempre, com en qualsevol procés electoral normal i habitual amb paperetes i urnes". Ha volgut recordar que aquest no és el primer referèndum que se celebra a Espanya però que sí que té una gran diferència: "Els altres no han estat perseguits en tot moment pel govern espanyol".

Finalment, en relació als escorcolls que ha fet la Guàrdia Civil en una impremta de Constantí i al setmanari El Vallenc en relació al referèndum, el vicepresident ha apuntat: "Seria millor que la policia perseguís altres coses perquè en algunes ocasions tot això es fa sense ordres d'un jutge".