El ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández, ha assegurat que ell no ha de donar explicacions sobre les seves actuacions com a ministre davant el Parlament, sinó davant del Congrés i de Mariano Rajoy que és qui el va nomenar: “Els meus actes com a ministre responc davant del Congrés, això no és objecte de transacció”, ha reblat.

En una roda de premsa tensa que s’ha celebrat aquest vespre a la seu del PP de Barcelona, després que la Junta Directiva analitzés el resultat de les eleccions, Fernández ha assegurat que "té la consciència ben tranquil·la" i que creu “en la separació de poders. Montesquieu no ha mort”.

En aquesta línia, el ministre ha insistit que la reunió amb el director de l’Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, “forma part de la normalitat institucional”. “El que no forma part de la normalitat és que es gravin les converses i després es publiquin per fascicles”, ha reiterat.

També ha matisat que la reunió era “oficial però privada, que és perfectament compatible” i ha afegit que no era “una reunió de conspirar i menys encara de programar delictes. Entre Antifrau i el ministeri de l’Interior és normal que parlem de frau i corrupció”.

Querella a la catalana

Pel que fa a la querella de CDC, el ministre ha ironitzat sobre el seu poc recorregut judicial i l’ha definit com una “querella a la catalana” que, segons l’antic codi civil, són aquelles querelles que es presenten amb la intenció de pressionar però que no tenen cap recorregut jurídic.

"Els judicis ens els hem de prendre seriosament. Potser hi ha qui amb demandes vol judicialitzar la justícia i tapar unes notícies amb altres", ha apuntat insinuant que Convergència hauria presentat la querella per desviar l'atenció pel judici del 9-N contra Artur Mas. 

Fernández ha argumentat que, des del punt de vista jurídic, una gravació il·legal és una prova nul·la i, per tant, no serà admesa a tràmit. En aquest punt, el ministre ha assenyalat que no el preocupa en absolut que la conversa es publiqui íntegrament.

“Em sento recolzat”

Jorge Fernández també ha celebrat els bons resultats de la seva candidatura i ha subratllat que “els qui volien treure rèdit polític de la filtració” no ho han aconseguit. “En funció dels resultats, em sento molt ben acompanyat pels catalans”, ha conclòs.