L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol i Soley ha trencat el seu silenci públic pel que fa al seu estat anímic dos anys després -es compliran el proper 25 de juliol- d'haver confessat que la seva família va amagar al Fisc una fortuna a Andorra i altres països que no va ser regularitzada durant més de tres dècades. "El sentiment de culpabilitat em ve de que no per cobdícia, però sí que per por, per desídia, per lleugeresa, per feblesa he comès una falta que no havia d’haver comès. Que crec que en el seu moment es reconduirà", afirma. 

Pujol ha fet aquest comentari a títol personal, segons les seves pròpies paraules, en la introducció al post "Tres àmbits en convulsió. Catalunya, Espanya, Europa", en el blog de l'Associació Serviol, en el qual, com ja va informar El Nacional, ha decidit publicar els seus escrits. Així, Pujol afirma:

"Un comentari referent a que em resulta difícil superar l’estat d’ànim en què em trobo. M’hi vaig esforçant. Miro de resistir l’ofensiva de desprestigi que m’aboquen a sobre. Això es podrà dilucidar del tot en el seu moment, però en tot cas des d’ara puc dir –perquè és el meu sentiment íntim– que no és això el que realment m’angunieja. El sentiment de culpabilitat em ve de que no per cobdícia, però sí que per por, per desídia, per lleugeresa, per feblesa he comès una falta que no havia d’haver comès. Que crec que en el seu moment es reconduirà".

El gruix de l'article està dedicat, no obstant això, a la seva visió de Catalunya i Espanya i la situació creada pel Brèxit i les seves implicacions per al projecte europeu.