L'afirmació "cal actuar sempre dins la legalitat" que ahir a la nit va deixar anar l'exdiputat al Parlament i membre d'ICV Joan Boada al programa Més 324 durant una entrevista amb el diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà no ha agradat a molta gent. I no només això. Boada també va negar que una majoria absoluta al Parlament sigui legítima per convocar un referèndum, que, a més, "no tindria cap sentit".

Boada, que va deixar clar que parlava "com a professor", va retreure a Tardà que la seva idea de referèndum "és un conte de fades" perquè "parla d'una legalitat a través d'unes lleis que estan amagades en un calaix perquè diuen que així el Tribunal Constitucional no les impugnarà". 

També es va qüestionar si és democràcia que "Junts pel Sí i la CUP permetin que plantejar un nou referèndum sigui idea de legalitat" i va retreure als dos partits que diguin "referèndum sí o sí" perquè, a parer seu, "primer s'ha de discutir perquè el referèndum ha de ser pactat, legal i reconegut internacionalment perquè si no serà un altre 9-N".

Reconeixent que la consulta "va servir per mobilitzar molta gent", Boada va reiterar-se en la seva idea que "aquest referèndum no tindria cap tipus de sentit" i va posar en dubte "per què s'ha de fer ara", així com "per què s'han de posar terminis". La seva proposta seria fer un referèndum "en què  jo pugui triar quina és la relació que vull tenir amb Espanya".

El primer a sortir a la càrrega va ser el portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, que va considerar que les declaracions de l'exdiputat d'ICV semblaven que representava més algú de C's, que no pas del partit dels verds.

Però Rufián no ha estat l'únic a carregar contra Boada i a incloure'l dins la formació taronja.

Els tuitaires s'han qüestionat si ha canviat de partit i s'ha passat al PP.

Altres li han recriminat si calia fer aquestes afirmacions.