Els insults que va rebre la fiscal en cap de Barcelona, Ana María Magaldi, divendres passat en l'última jornada del judici pel 9-N han desembocat en una sèrie d'arguments a alguns mitjans estatals que poden arribar a fregar l'absurd.

És el cas del director d'OkDiarioEduardo Inda, que ahir durant la tertúlia política amb Frederico Losantos no es va poder estar d'acabar comparant la violència d'ETA amb la "violència separatista" assegurant que "aquest nivell de violència no s'ha viscut ni al País Basc als anys durs, allà podien matar algun jutge o algun fiscal, que tampoc en van matar o assassinar gaires".

Violència antipacífica

Una tertúlia amb periodistes com Hermann Tertsch (ABC) o José Alejando Vara (VozPópuli) que no té cap pèrdua, que compara els "separatistes" amb el Ku Klux Klan i asseveren que "no tenen dignitat". I no només això. També aprofiten per carregar contra alguns mitjans de comunicació catalans i el Col·legi de Periodistes de Catalunya per "defensar la llibertat i no dir que el separatisme és un crim decorant els seus crims en democràcia". 

Vara, convençut que la "violència separatista existeix des de fa anys", ha donat peu a noves acusacions d'Inda, que deixava anar que "la violència no és tranquil·la com diuen ells" perquè "hem vist a les Diades com han colpejat els cotxes de la gent del PP, com ens han perseguit, com ataquen les seus i continuen colpejant, sempre ho fan, és el pa de cada dia al Parlament".

I de pas... publicitat

Com si no ho hagués buscat, Losantos aprofita la conversa per deixar caure que en casos així la fiscal necessitaria tenir instal·lada una alarma d'una coneguda empresa de seguretat perquè "com esperis que els Mozos [per referir-se als Mossos d'Esquadra], que cobren d'Interior, ho facin...".

"Com esperis que el lladre entri al teu domicili, instal·la l'alarma", continuen comparant el procés amb delictes penals greus.