Un nou implicat ha aparegut en l'investigació de l'operació Lezo: es tracta del ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido. Segons publica El Confidencial, l'expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González assegura en una conversa intervinguda amb l'empresari Enrique Cerezo que va parlar amb Zoido per dir-li que netegés tot el que fes falta de la policia. 

Sembla que aquesta trucada amb l'empresari va tenir lloc 15 dies després que Zoido ocupés el càrrec de ministre. González li va dir que netegés "com Paquirri la policia", que tallés "tot el que fes falta" i entrés "fins a dins". A tot això, González afegeix que l'alcalde de Sevilla va fer el mateix i va canviar "tot Déu".

Segons ha pogut saber El Confidencial, aquesta trucada es va fer el 18 de novembre de 2016 i a més dels consells que González va donar a Zoido, el ministre li va demana de concertar una reunió perquè "volia parlar"; tot això ho explica l'expresident a Cerezo. 

La trucada demostra que entre el ministre i González hi havia una bona relació, així ho reflecteix la conversa amb Cerezo: "Entre tu i jo, em porto molt bé amb ell. Li vaig trucar per felicitar-lo i em va dir de fer un cafè. Jo ho vaig acceptar i li vaig dir 'neteja com Paquirri, doctor, talla tot el que faci falta, fins a dins, nano, si no ho fas, se't menjaran en un minut', ha canviat tot Déu", explica l'expresident de la Comunitat de Madrid.

González i l'empresari també van criticar, en aquesta trucada intervinguda, "l'amanida d'hòsties" que estava rebent Zoido. Segons les fonts consultades pel diari citat, Cerezo li diu a González que "si el nou ministre renova el personal seria el més adequat, encara faltaria la gent dels jutjats, que són els que filtren els assumptes".

Un portaveu oficial del ministeri d'Interior ha dit al diari que reconeix l'existència d'aquesta trucada i ha volgut recordar que Zoido ja va dir en una ocasió que ell mantenia una relació formal amb Ignacio González.

Apareixen més noms a la conversació

Zoido no és l'únic càrrec públic que apareix en aquesta conversa intervinguda: el fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, també hi és anomenat. Tant González com Cerezo parlen del fiscal, i l'empresari apunta: "Aviam si ara, amb el nou fiscal general, criden a l'ordre el fiscal del tema àtic". A tot això, González li contesta que està a l'espera del nomenament del nou fiscal anticorrupció. 

L'expresident també es mostra preocupat per la "persecució judicial que està patint" i assegura que li han dit que el magistrat Eloy Velasco (instructor del cas Púnica) té intencions d'empresonar tot el PP de Madrid.