Incomprensió de les files ecosocialistes per la carta de la CUP que els acusa de "linxament". Segons ha explicat la portaveu dels verds, Marta Ribas, "hem tingut unes quantes reunions" i "no coincidim amb el seu relat". Per Ribas, assenyalen un problema comunicatiu "quan en realitat és d'estratègia política".

El desacord entre ambdues formacions es va evidenciar després del pacte in extremis entre els cupaires i els Junts pel Sí per salvar l'estabilitat parlamentària en la votació sobre Aigües Ter Llobregat (ATLL). Aleshores la diputada podemista Hortènsia Grau va acusar-los d'haver fet "una transacció amb CDC" i haver xutat "la pilota endavant".

Per ICV no hi ha rectificació possible en aquest sentit, tot i assegurar que continuaran "treballant al carrer amb ells per bastir alternatives a Convergència". "Compartim el que va dir Hortènsia Grau", ha afirmat la portaveu. "Vam intentar que hi hagués una esmena que revertís la situació, amb marxa enrere i calendari" i des de la CUP "no van ser valents i van optar per no trepitjar-li l'ull de poll a CDC", ha afegit Ribas.

OPA al PSC

Davant del suport expressat pels socialistes catalans al pacte del PSOE amb Ciutadans, Ribas ha assegurat que "nosaltres seguirem representant aquells que van votar No" en la consulta a la militància. "El que necessita Catalunya són respostes valentes", ha assenyalat, mentre precisava que "el partit no s'ha acabat".

Per l'ecosocialista, "l'acord no impugna el marc econòmic del PP i és intolerable que no vulgui ni derogar la reforma laboral ni la llei orgànica de millora de la qualitat educativa (LOMCE)". En aquest sentit ha reiterat que donen suport a En Comú Podem per votar No a la investidura de Pedro Sánchez, perquè "el PSOE ha optat per l'acord amb la dreta i no pel canvi real".