El secretari general del PSPV, Ximo Puig, i el seu homòleg a Catalunya, Miquel Iceta, han advocat aquest dilluns a València perquè la relació entre el PSOE i el PSC sigui "la més sòlida possible". A més, han apostat perquè pugui obrir-se "ja ara" el procés per reformar la Constitució.

Així ho han indicat els líders dels socialistes catalans i valencians als mitjans de comunicació després de mantenir una reunió de treball conjunta a València en la qual han abordat qüestions referents al Corredor Mediterrani i al "problema" del finançament autonòmic, a més de la relació del PSC amb la gestora socialista.

Sobre aquesta qüestió, Iceta ha recordat que, després de la seva reunió amb el president de la gestora, Javier Fernández, es va acordar la creació d'una comissió de treball que avalués les relacions entre tots dos partits i, per tant, ha indicat que "són els membres d'aquesta comissió els que han de proporcionar una resposta".

"La nostra voluntat és que la relació entre el PSOE i el PSC sigui la més sòlida, ferma i estreta possible i, per tant, que després d'aquesta avaluació que farem surti enfortida i no debilitada", ha defensat el líder del PSC.

Per la seva banda, Puig ha indicat que la seva voluntat és comptar amb un PSC "més sòlid i enllaçat possible amb el PSOE" perquè ha indicat que el que passa a Catalunya "no és indiferent en absolut" per al País Valencià, ja que és a la comunitat a la qual "més ven i compra".

"El PSC és una peça fonamental pel que ha de ser la nova arquitectura que cal construir a Espanya", ha subratllat Ximo Puig.

La reforma constitucional

El president de la Generalitat valenciana ha assenyalat que hi ha alguns drets i qüestions fonamentals a la Constitució que "no estan ben explicats", per la qual cosa ha considerat que la seva actualització és "absolutament necessària" i cal fer-ho "ja ara", encara que "de manera assossegada".

"La Constitució cal reformar-la, ho sap tothom i ho sap el PP i quan abans comencem millor", ha subratllat Puig, per advertir que si no es comença se'ls "passarà l'arròs".