Els equips del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, han estat ultimant els detalls d'un acte de compromís amb el referèndum per aquest divendres. Des del Govern, s'estudia presentar aquell dia un document del qual s'està concretant el contingut.

Segons fonts coneixedores de les converses, ERC pressiona perquè vagi signat per tots els consellers i alts càrrecs del Govern. D'altra banda, algunes veus del Govern posen en dubte la conveniència que tots els estaments de l'executiu hagin d'estampar allà la seva firma i exposar-se eventualment a les accions de la Fiscalia. Per ara, s'està treballant en l'esborrany del text, en què no hi ha intenció de donar peu a noves actuacions judicials.

Puigdemont i Junqueras també estan acabant de perfilar l'acte, de format breu, en què es preveu solemnitzar el seu compromís amb el referèndum i presentar el document. La convocatòria de l'acte ja va ser anunciada ahir per la consellera de la Presidència, Neus Munté, però avui se'n coneixen més detalls.

Un acte curt a primera hora del matí

Tindrà lloc a primera hora del matí, al Palau de la Generalitat, abans de la celebració del Dia de les Esquadres amb els màxims responsables dels Mossos d'Esquadra, programada per a les dotze del migdia al Fòrum de Barcelona, han explicat fonts del Govern.

Serà un acte de curta durada, màxim de mitja hora, per solemnitzar el compromís de tots els membres del Govern amb la convocatòria del referèndum sobre la independència de Catalunya, previst com a molt tard per a principis de tardor.